dissabte, 17 de febrer del 2018

Ràpid i furiós!

Cels Piñol (Barcelona, 1970) va crear l'univers Fanhunter als anys 90, on un llibreter dement anomenat Alejo Cuervo (basat el propietari de la llibreria Gigamesh) va donar un cop d'Estat, va volar el Vaticà i va conquistar tota Europa, amb una barreja de tiranía i bon rotllo, instal·lant la seva capital a Barcelona i canviant-ne el seu nom pel de Barnacity. Els fans de qualsevol afició que no fos la músic sacra i l'obra de Philip K. Dick (altres tipus de música i literatura, cinema, jocs de rol, còmics, etc.) estan ara perseguits per les tropes d'Alejo, anomenades Fanhunters, i per uns soldats clònics bastant tontos anomenats macutes. Molts fans s'han organitzat per a defensar les seves idees i evitar que la imaginació del món sigui destruïda: és la Resistència. Les seves històries són divertides paròdies dels clàssics d'acció, misteri o terror, però sobretot a l'estil de "V", "Mash", "Konstantin", "L'Equip A" o "La Roca".

 D'aquest "pintoresc" univers paral·lel, a part de cómics s'han publicat un joc de rol (a punt de ser reeditat), dos jocs de taula (Fanhunter: Batallitas i Fanhunter: Urban Warfare) i ara ha sortit un joc  de cartes del qual en vam fer la presentació el dia 16 de febrer.

Fanhunter Assault és un ràpid joc de cartes dissenyat per Pak Gallego i il·lustrat per Cels Piñol en què haurem de ser el jugador que aconsegueixi més relíquies frikis abans del final de la partida. Dinàmic i ple d'interacció, el joc ens proposa una frenètica carrera per emportar-nos els objectes més valuosos, alhora que evitem als guàrdies del Papa Alejo I.

Les il·lustracions, amb l'estil modern de Piñol (els personatges tenen cames i estan més estilitzats que en les seves primeres obres), inclouen els seus personatges icònics i alguns dels secundaris. Potser un punt "feble" a destacar es que la imatge de la jugadora otaku i la NNJ cosplayer són la mateixa ampliada.

La mecànica es senzilla, jugues carta de la mà o descartes, fas dos accions i robes fins tornar a tenir 3 cartes. Et toca. Si surt un guardia, bloqueja la baralla de fase fins que se'l derrota.

Com guanyar? El joc bàsic (sense misions) es resumeix en "cada loco con su tema". Has d'aconseguir com més objectes millor i si són l'afició del teu narizón (cinefil, jugador...) valen +2.  Pero ojo! que només valen quan un dels teus NNJ  (que també es fan servir per lluitar) se l'emporta.

Doncs be, el joc es divertit, sobretot si coneixes el transfons o reconeixes les referències (les dos cartes de redada...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada